Previous Parts Click here

  1. …………………… is a deworming agent.

A:-Permethrin
B:-Amoxycillin
C:-Mebendazole
D:-Lysol

2. Cardiac failure is most likely in pregnancy at
 A:- 32 wks
 B:- 1st stage of labour
 C:- 3rd stage of labour
 D:- 4th stage of labour

3. Mission Indradhanush is a programme related to
 A:-Palliative care
 B:-Antenatal care
 C:-Immunization
 D:-Mental health

4. Tympanic neurectomy is the surgical treatment of
 A:-Frey’s syndrome
 B:-Acute suppurative otits media
 C:-Non suppurative otitis media
 D:-Labyrinthitis

5. The second stage of labor extends from
 A:-full dilatation of cervix to the birth of baby
 B:-starting of true labor pains to full dilatation of cervix
 C:-from birth of baby to the expulsion of placenta
 D:-from engagement of foetal head to the rupture of membranes

6. The length of the fallopian tube is
A:- 3.5cm
B:- 21cm
C:- 9cm
D:- 10cm

7. The Indian Lunacy Act was passed in the
 A:-1985
 B:-1999
 C:-1912
 D:-1921

8. Which of the following is a hormonal contraceptive?
 A:-Depo provera
 B:-Diaphragm
 C:-Male condoms
 D:-Spermicidal jelly

9. Meconiam is excreted in new born till day
 A:-2
 B:-3
 C:-5
 D:-6

10. Koplik’s spot is a characteristic lesion of
 A:-Rubeola
 B:-Rubella
 C:-Varicella
 D:-Herpes

11. Which of the following nursing intervention takes priority in a patient who has undergone corrective surgery for laceration of the bladder?
A:- Turning frequently
B:- Raising side rails of the bed
C:- Providing range-of-motion exercises
D:- Massaging the back three times a day

12. Excessive thirst and frequent and urgent urination is the feature of
 A:-Kidney failure
 B:-Nephrotic Syndrome
 C:-Hyperglycemia
 D:-Heart failure

13. Buphthalmos is a feature of
A:-Secondary glaucoma
B:-Primary angle closure glaucoma
C:-Congenital glaucoma
D:-Absolute glaucoma

14. Identify the reaction of a toddler towards hospitalization?
 A:-Despair
 B:-Repression
 C:-Projection
 D:-Displacement

15. Which corneal layer is unable to regenerate?
A:-Stroma
B:-Bowman’s membrane
C:-Dua’s layer
D:-Descemets membrane

16. Which one is a cause of physiological anaemia in pregnancy
 A:-Poor iron intake
 B:-Heamodilution
 C:-Vomiting
 D:-Blood loss

17. All the following are Patient’s responsibilities, except
A:- Providing information
B:- Complying with instructions
C:- Give different kind of care
D:- Following hospital rules and regulations

18. Objective data might include:
A:- Chest pain.
B:- Complaint of dizziness.
C:- An evaluation of blood pressure
D:- None of the above

19. Changes that occur in musculoskeletal system due to immobility
A:- decrease muscle endurance ,strength and mass
B:- Change in calcium metabolism with hyper calcium result in renal calculi
C:- Alteration in calcium,fluid and electrolyte
D:- Non of the above

20. All the following are indicative physical signs of poor nutrition are all, except
A:- Dental caries, mottled appearance (fluorosis), malpositioned
B:- Brittle, depigmented, easily plucked; thin and sparse hair
C:- Tongue – deep red in appearance; surface papillae present
D:- Spongy, bleed easily, marginal redness, recession gums

21. Development of an infection occurs in a cycle that depends on the presence of all
the following elements except:
A:- Causative agent, a portal of entry
B:- Source for pathogen growth
C:- Health care worker
D:- A portal of exit, a mode of transmission, a susceptible host

22. All the flowing are essential standard precautions used in the care of all
patients irrespective of whether they are diagnosed infectious or not ,except one
A:- Hand hygiene
B:- Improper sharps and waste disposal
C:- Personal protective equipment
D:- Aseptic techniques

23. All the flowing are essential standard precautions used in the care of all
patients irrespective of whether they are diagnosed infectious or not ,except one
A:- Intramuscular
B:- Intradermal
C:- Subcutaneous
D:- Intravenous

24. The nurse is working on a unit that uses nursing assessment flow sheets. Which statement best describes this form of charting?
A:- Are comprehensive ch arting forms that integrate assessments and nursing actions
B:- Contain only graphic information, such as I&O, vital signs, and medication administration
C:- Are used to record routine aspects of care; they do not contain assessment data
D:- Contain vital data collected upon admission, which can be compared with newly collected data

25. There are many different nursing education programs throughout the world
that prepares nurses which of these program is type of basic Nursing Programs
 A:- Diploma/Certificate Programs
 B:- Baccalaureate Degree Programs in Nursing
 C:- Master’s Degree Programs in Nursing
 D:- Doctoral Programs in Nursing

26. Which statement by the nurse best describes source-oriented charting?
A:- Separates the health record according to discipline
B:- Organizes documentation around the patient’s problems
C:- Highlights the patient’s concerns, problems, and strengths
D:- Is designed to streamline documentation

27. A client with angina complaints that the angina pain is prolonged and severe and occurs at the same time each day, most often in the morning. On further assessment a nurse notes that the pain occurs in the absence of precipitating factors . This type of angina pain is best described as

A:- Variant angina
B:- Stable angina
C:- Non angina pain
D:- Unstable angina

28. While reviewing stress management technique with a patient diagnosed with multiple sclerosis, what would the nurse identify as MOST appropriate?

A:- Sun bathing
B:- Relaxing in a warm bubble bath
C:- Yoga in a cool room
D:- Cross –country running

29. A patient with bowlegs due to abnormal bone formations and deformities has calcium level of 7.5mg/100ml. Which of the following foods would the nurse most likely instruct the patient to add to a diet

A:- Chicken meat
B:- Egg yolks
C:- Organ meats
D:- Whole grains

30. The immunoglobulin related to hypersensitivity and anaphylaxis

A:- Ig A
B:– Ig E
C:- Ig M
D:- Ig G

Answers :

1. C 2. D 3. C 4. A 5. A 6. D 7. C 8. A 9. B 10. A 11. A 12. C 13. C 14. A 15. B 16. B 17. C 18. C 19. A 20. B 21. C 22. B 23. C 24. A 25. B 26. A 27. A 28. B 29. D 30. B

Previous Parts Click here

By JF DAS

Admin

Leave a Reply